Hvar otok sunca


  Click for Hvar, Croatia Forecast
 Otok Hvar predstavlja biser u niski otoka dalmatinskog arhipelaga. Njegova izuzetna ljepota, povijest, geografski položaj i klima čine ga nezaobilaznom turističkom destinacijom na Mediteranu .Prolazeći njegovim vinogradima, poljima lavande, maslinicima, pitomim plažama okruženim nebesko plavim i čistim morem osjetit ćete Mediteran onakvim kakav je on nekada odista i bio, a kakav je i danas na ovom prekrasnom otoku.Otok Hvar, otok s najviše sunčanih sati na jadranu (2718 godišnje) je 1997.god. U izboru Traveller magazina izabran kao jedan od 10 najljepših na svijetu.  
 
 Njegova povijest vodi nas od prapovijesnog nalazišta na lokalitetu Grapčeve špilje iz mlađeg kamenog doba (neolita) 5000-4000 god. p.n.e., prvog  urbanog naselja na području današnjeg Starog Grada kojega su 385 god. p.n.e. osnovali doseljenici sa grčkog otoka Pharosa, te antičkog Agera iz toga doba koji se nalazi između Starog Grada i Jelse , a predstavlja kulturnu baštinu UNESCA, do srednjeg vijeka i prisustva Venecije na ovim prostorima.Najveće i najvažnije naselje na otoku je sam grad Hvar -turistička top deatinacija hrvatskog jadrana.Grad izuzetne ljepote i povijesti svoj procvat doživio je u srednjem vijeku kao važno odredište na plovnom putu između Venecije i ostatka Mediterana. Uz Hvar i Stari Grad  glavna urbana naselja su još Jelsa i Vrboska.
 Jelsa je smještena u središtu otoka te svojim perivojima, plažama i ostalom ponudom čini nezaobilazno odredište kako pojedinaca tako i obitelji , a Vrboska sa specifičnim i dugim zaljevom mjesto koje dotaknu mnogi nautičari koji plove ovim dijelom Jadrana.
Otok uz turizam razvija poljodjelstvo, vinarstvo i ribarstvo što njegovu gastronomsku ponudu čini prvoklasnom. Posebnu turističku atrakciju predstavljaju strmi vinogradi Malog Plavca koji se sa samih vrhova strmoglavo spuštaju i stapaju s morem na južnim padinama otoka.
Dolazak na ovaj otok ispunit će Vas mirom, spokojom i zadovoljstvom, te željom da mu se ponovno vratite kako bi uživali u njegovoj ljepoti, povijesti i klimi.
 
 Galerija
 Kako doći?
 Rezervacija  Kako platiti?
Kutak za gosta
Načini plaćanja:
- Bankovnom doznakom
- Kreditnom karticom
Americanexpress Diners Mastercard Visa
Knjiga gostiju