Grad Hvar

 
 
 
 GRAD HVAR


Perla hrvatskog turizma ,odredište u kojem se miješaju osjećaji pripadnosti svevremenskog postojanja od prapovijesti, antike , srednjovjekovne Venecije do današnjih dana te dinamike , tempa i brzih ritmova suvremenog života.
Prolazeći njegovim kalama doživljavate stapanje s njegovom prošlošću , a u isto vrijeme osjećate i radost izuzetnog pulsa njegova života.
Grad koji u ljetnim mjesecima modernom turistu nomadu ostavlja malo vremena  i želje za spavanjem , a nadahnjuje ga da upozna i istražuje ljepotu njegovih spomenika, kaleta, znamenitosti, uvala i plaža.
Hvar je poznat po odličnoj gastronomskoj ponudi koju Vam nudi  u mnoštvo restorana i konoba , ali i noćnim  provodima  dostojanimi jedne takve mondenske destinacije. Niz boutiqa, barova, suvenirnica ,štandova,mogućnost iznajmljivanja brodica, motora, jahti, velika ponuda taxi brodica koje Vas voze do magičnih Paklenih otoka i puno više,  daju ovom gradu titulu svjetskog top odredišta.
Ono što u Hvaru svakako trebate posjetiti su gradska trđava sa zidinama i kulama , katedrala na glavnom gradskom trgu, Arsenal-spremište velike gradske ratne galije , Hvarsko pučko kazalište (jedno od najstarijih u Europi) ,gradsku ložu, Benediktinski samostan u kojem se čuva i izrađuje u svijetu poznata čipka od agave (rukotvorina čije se umjeće izrade prenosi generacijama benediktinki do današnjih dana), Franjevački samostan Gospe od Milosti, tvrđave Forticu i Španjolu koje zaštitnički dominiraju na brežuljcima iznad grada i još mnogo toga što ćete sami otkriti boravkom u Hrvatskoj Ibizi.
Sve ovo ovaj grad čini jedinstvenim cvjetom Mediterana i zasigurno Vam neće biti teško odlučiti se postati dio njega provodeći svoj odmor pod  sjenama grana njegovih palmi..

 
 
 Galerija
 Kako doći?
 Rezervacija  Kako platiti?
Kutak za gosta
Načini plaćanja:
- Bankovnom doznakom
- Kreditnom karticom
Americanexpress Diners Mastercard Visa
Knjiga gostiju