Vela Luka


VELA LUKA

Vela Luka smještena na samom zapadnom dijelu otoka Korčule nalazi se u dnu duboko usječenog i prostranog zaljeva , razvedenog u mnoštvo malih i djevičanskih uvala čije se obale obrasle vinogradima, maslinicima , smokvama i borovima blago spuštaju prema moru.
Odredište u kojem ćete osjetiti zrak prožet mirisom mora, algi i Mediterana , susresti ljude kojima u žilama osim krvi teče i pjesma, doživjeti spokoj rađanja novog dana kada u rano jutro njezin zaljev ispune usamljeni ribari sa svojim brodicama.
Mjesto je to umjetnika, slikara, kipara, pjesnika i pjesme , radosti i zabave,spontanih okupljanja pjevačkih klapa koje gaje i čuvaju iskonsku pjesmu dalmatinsku.
Za ljetnih mjeseci možete posjetiti restorane, konobe , ali i seoska domaćinstva gdje se u autohtonom ambijentu nudi tradicionalna velolučka kuhinja.
Omiljena , a po svojoj ljepoti nadaleko poznata izletišta  otočići Proizd i Ošjak - otočići ljubavi , ljepotom svojih plaža ostavit će vas bez daha.
Za vrijeme vjerskih i državnih blagdana  možete prisustvovati izvođenju stare viteške igre Kumpanija proizašle iz organizirane  narodne vojske koja je tijekom minulih stoljeća branila otok.
Sve navedeno i mnogo više neka budu razlozi da se ukrcate na jedan od brodova te zajedno s daškom ljetnog maestrala uplovite u njen zagrljaj. Galerija (grad Korčula)
 Kako doći?
 Rezervacija  Kako platiti?
Kutak za gosta
Načini plaćanja:
- Bankovnom doznakom
- Kreditnom karticom
Americanexpress Diners Mastercard Visa
Knjiga gostiju