Lopud

 
 
LOPUD

Otok Lopud je oaza mira , ljepote  i tišine na 50 minuta udaljenosti brodom od Dubrovnika. Krase ga bujna vegetacija  s predivnim pješčanim plažama među kojima se posebno ističe plaža Šunj , parkovi , vrtovi  te skupina palmi najviših u ovom dijelu Europe.
Turisti su ovdje prisutni više od jednog  stoljeća , a prije njih je bio omiljeno mjesto odmaranja dubrovačke vlastele koja je na njemu imala brojne ljetnikovce.
Pomorstvu Dubrovačke Republike podario je mnoge poznate pomorce i kapetane koji su svjetskim morima prenosili njezinu slavu.
Ulazom u luku dominira franjevački samostan iz 1483.g. u čijoj se crkvi sv. Marije od Šplica čuvaju  mnoge vrijedne umjetnine poznatih majstora. Na otoku nema prometa i automobila. Osnova samog mjesta je jedno od najdužih šetališta uz more na Jadranu , a presijecaju ga  mnoge uzdužne uličice koje se blago penju uz brežuljak. Dolaskom na Lopud saznat ćete zašto je staro Dubrovačko plemsto izabralo ovaj dragulj južnoga Jadrana kao mjesto uživanja , dokoličarenja i opuštanja.


Click for Dubrovnik, Croatia Forecast


 Galerija
 Kako doći?
 Rezervacija  Kako platiti?
Kutak za gosta
Načini plaćanja:
- Bankovnom doznakom
- Kreditnom karticom
Americanexpress Diners Mastercard Visa
Knjiga gostiju