BRAČ OTOK KAMENA I LJEPOTE

Prema predaji je nakon pada Troje trojanski heroj Antenor došao iz grčke Ambracije na otok Brač.Sa sobom je poveo ratara Silena , pomorca  Elafa i pastira Braha. Stoljećima nakon njihovog dolaska život se na ovom prelijepom otoku razvijao na osnovama poljodjelstva , ribarstva i stočarstva, što možemo osjetiti i danas kroz iznimnu ponudu prvoklasne bračke janjetine , bračkog sira , ribe i vina .


 
   

Ovaj  najveći hrvatski otok ,  ime je dobio prema jelenu – kultnoj životinji starih Ilira , njegovih prapovijesnih žitelja.

Poznat je i po svome izuzetnom bijelom kamenu čiji su dijelovi ugrađeni i u zidove Bijele kuće u Washingtonu. Dinastije bračkih klesara ostavile su svojevrsni pečat u njegovoj cjelokupnoj arhitekturi i ljepoti.
 

Brač također karakteriziraju bogata flora i fauna sa nizom vinograda i maslinika, a njegove djevičanske uvale utočišta su brojnim nautičarima i kupačima. Tijekom čitave godine Brač pruža izuzetne mogućnosti surfanja,  paraglajdinga , lova , planinarenja i ostalih sportova.

Nadamo se da ćete uz pomoć našeg tima otkriti čari ovog jedinstvenog otoka , njegove nedirnute prirode , prebogatog kulturnog i povijesnog nasljeđa.

 
Kutak za gosta
Načini plaćanja:
- Bankovnom doznakom
- Kreditnom karticom
Americanexpress Diners Mastercard Visa
Knjiga gostiju